Foto Verweij Nijmegen verkozen tot Beste Pasfotograaf van Nederland

Tijdens het jaarcongres van de SNF is bekendgemaakt dat foto Verweij uit Nijmegen de winnaar van de award “Pasfotograaf van het jaar”pasfotograaf van het jaar is geworden. Het is het derde jaar dat de prestigieuze award wordt uitgereikt door Stichting Nederlandse Fotovakhandel. De brancheorganisatie voor de fotovakhandel met zo’n 800 winkels.

De fotovakzaken werden gecontroleerd door middel van Mystery shopping bezoeken. Vervolgens heeft een deskundige jury de beste foto’s gekozen. Bij Foto Verweij zijn ze er trots op dat zij de award gewonnen hebben

Sinds de nieuwe overheidseisen en het invoeren van de Foto Matrix zijn de kwaliteitsnormen voor pasfoto´s behoorlijk hoog geworden. Volgens eigenaar Mark van Altena wordt er dagelijks hard gewerkt om aan de standaard te voldoen en daar ruim bovenuit te stijgen. Zo is foto Verweij bijvoorbeeld gecertificeerd door het NIDF.

“Foto Verweij is al sinds jaar en dag pasfotospecialist. Voor een goede kwaliteit is het belangrijk om te blijven trainen. Verder worden er dagelijks steekproefsgewijs foto’s gecontroleerd. Het hele team heeft er met veel energie aan gewerkt om dit mooie resultaat te behalen. Wij zijn natuurlijk heel blij met deze award”.

Sinds de invoering van de Fotomatrix en het biometrisch paspoort is er veel ophef ontstaan over de strenge eisen die de overheid stelt aan de kwaliteit van de foto’s. Foto’s die niet aan de eisen voldoen mogen niet worden gebruikt bij de aanvraag van officiële documenten.
Daarom is het belangrijk dat de foto ruimschoots aan de eisen voldoet. “Uiteraard geven we de garantie dat de foto geaccepteerd wordt, bovendien vinden we het belangrijk dat iedereen op zijn best op de foto komt. Foto Verweij geeft daarom een 100% tevredenheids-garantie.”

“Ik denk dat we de prijs konden winnen doordat bij foto Verweij alleen maar mensen werken met een passie voor fotografie. Dat is, vinden wij, onze sterke kant. Daardoor hebben we niet alleen apparatuur experts in dienst, maar ook mensen met veel ervaring in het fotograferen en een kritische blik”

Foto Verweij Nijmegen is gevestigd aan het plein 1944 te Nijmegen